Interior architecture and design

Take a closer look at some of our completed projects.

Basildon - Ground floor renovation

Scheme:   Single Story renovation

Location:  Basildon, Essex, England

Date:          October 2020

The intention for this project was to redesign the ground floor layout in order to connect the interior and external spaces.  The existing plan gave views into the garden, but through two rarely populated areas.  

In the new design we have relocated the kitchen, allowing for the lounge to be situated towards the back of the property.  We opened up both walls with sliding glass doors, creating a healthier and brighter atmosphere, whilst simultaneously expanding the usable floor area and utilising the exterior patio space.  With the new open plan design, we resolved the inefficient circulation space by creating a circular flow of movement around the house.  The end product being a home and garden that works in unity rather than as separate entities.  

Interior architecture and design

Take a closer look at some of our completed projects.

Basildon - Ground floor renovation

Scheme:   Single Story renovation

Location:  Basildon, Essex, England

Date:          October 2020

The intention for this project was to redesign the ground floor layout in order to connect the interior and external spaces.  The existing plan gave views into the garden, but through two rarely populated areas.  

In the new design we have relocated the kitchen, allowing for the lounge to be situated towards the back of the property.  We opened up both walls with sliding glass doors, creating a healthier and brighter atmosphere, whilst simultaneously expanding the usable floor area and utilising the exterior patio space.  With the new open plan design, we resolved the inefficient circulation space by creating a circular flow of movement around the house.  The end product being a home and garden that works in unity rather than as separate entities.  

Interior architecture and design

Take a closer look at some of our completed projects.

Basildon - Ground floor renovation

Scheme:   Single Story renovation

Location:  Basildon, Essex, England

Date:          October 2020

The intention for this project was to redesign the ground floor layout in order to connect the interior and external spaces.  The existing plan gave views into the garden, but through two rarely populated areas.  

In the new design we have relocated the kitchen, allowing for the lounge to be situated towards the back of the property.  We opened up both walls with sliding glass doors, creating a healthier and brighter atmosphere, whilst simultaneously expanding the usable floor area and utilising the exterior patio space.  With the new open plan design, we resolved the inefficient circulation space by creating a circular flow of movement around the house.  The end product being a home and garden that works in unity rather than as separate entities.  

TRANSPARENT BG PNG__-02-03